Hvorfor vælge at blege sine tænder

Flere og flere mennesker vælger at få bleget deres tænder.
Det skyldes formodentlig at der kommer mere og mere fokus på vores udseende, herunder vores smil. Mange af os forbinder et flot smil med sundhed og overskud.
Hvis tænderne er for mørke vil det i de fleste tilfælde være muligt at lysne dem ganske meget. Hvor hvide tænderne skal være er selvfølgelig en smagssag fra person til person, og der er selvfølgelig også grænser for hvor hvide tænderne kan blive med tandblegning. Andre vælger at få facader, hvis tænderne skal være lysere. Det kræver beslibning af tænderne og koster mange penge, og en tandblegning er et både billigere og mere skånsomt alternativ.

Særligt kit til tandblegning

Når tænderne skal bleges, udleveres et kit som bla. indeholder blegemiddelet og en særlig tandpasta.
Tandblegning udføres mest sikkert og effektivt vha. et blegemiddel der lægges i en blød skinne, som skal bruges om natten i 14 dage. Skinnen udformes præcist til den enkelte patient, så man sikrer et optimalt resultat hver gang. Når man er tilfreds med resultatet skal man gemme skinnen til senere brug. og hvis der så på et senere tidspunkt bliver brug for en ny lysning af tænderne, kan man købe nyt blegemiddel og så lave en ny behandling, og på den måde kan man nemt bibeholde det hvide smil.
Når man bleger tænder, foregår det ved en ganske svag ætsning af tandoverfladen. Det er derfor vigtigt at konsultere en tandlæge, inden en blegebehandling sættes igang. Fx vil misfarvede fyldninger, mørke tandrødder ikke bleges, og det er vigtigt at få undersøgt, om behandlingen kan have den ønskede effekt.
Tandblegning er altså en følsom proces, der selvfølgelig kun bør udføres af trænet personale.