VED DU, AT VI KAN HJÆLPE DIG, HVIS DU SNORKER?

Man snorker på grund af en afslapning af musklerne i halsen, dette giver mindre plads i svælget.

Hos 30-50 % af befolkningen er snorken desuden et symptom på søvnapnø, som er en alvorlig medicinsk tilstand. Ved søvnapnø forekommer der afbrydelser i vejrtrækningen under søvnen, hvilket resulterer i en dårlig søvnkvalitet. At snorke er et faresignal, der fortæller, at lungerne ikke får nok ilt. Det stresser kroppen.

Lider man af søvnapnø, sover man ofte meget uroligt. Man kan svede meget under søvnen og opleve, at man ofte skal på toilettet i løbet af natten.

Resultatet er ofte, at man kan lide af morgenhovedpine, træthed, manglende energi og at man kan være mere irritabel i dagtimerne. Er det særligt slemt, kan søvnapnø føre til øget risiko for højt blodtryk, forhøjet kolesterol og andre sygdomme, der igen kan lede til type 2 diabetes (sukkersyge).

Heldigvis kan snorken behandles, også uden kirurgisk indgreb eller brug af iltapparat, som ellers i mange år har været de mest almindelige metoder. I mange tilfælde kan man afhjælpe både snorken og søvnapnø ved at sove med en snorkeskinne. Sådan en snorkeskinne kan du få lavet her på klinikken.

 

Denne snorkeskinne hedder en OSS-skinne og bliver specialfremstillet til hver enkel bruger. Det betyder, at vi laver et aftryk af dine tænder her på klinikken. Herefter bliver skinnen fremstillet på Elysee Dental Laboratorie. OSS-skinnen er udviklet i et samarbejde mellem flere tandlæger samt Tandlægeskolen og Odense Universitetshospital. På sidstnævnte indgår OSS-skinne lige nu i et forskningsprojekt.

OSS-skinnen virker sådan, at den giver bedre plads i mund og svælg til vejrtrækning. Når du ved sengetid sætter snorkeskinnen på, sørger den for at holde underkæben lidt længere fremme end normalt. På den måde skabes der friere luftvej ned til lungerne. Denne enkle og ikke spor ubehagelige løsning, der hurtigt bliver til en vane, kan forbedre din søvn drastisk.

SÅ HAR DU OG DINE OMGIVELSER PROBLEMER MED DIN SNORKEN, HJÆLPER VI GERNE!

Hvis du nævner problemet for din tandlæge, tandplejer eller klinikassistent, vil vi straks gå i gang med at lave en skinne til dig.

snorkeskinne